Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ RALLY KUPA 2018 MÁSODIK FUTAM
Június 9-10.-i hétvégén lezajlott a „Weekend Cup” második futama Nyíregyházán. A szombati nap időjárása nem tette lehetővé a távrepülést, viszont vasárnap alig jobb időjárásban versenyzőink hősies küzdelemben értékelhető számot repültek, gratulálunk nekik és a Szervezőknek helytállásukért.
Úgy tűnik, a Szatymazi tapasztalatokból okulva sikerült az eredményeket első körben is megfelelően kiszámolni, mely szerint:
1. helyezett: Vámosi Tamás (Opitz) 100,00 pont
2. helyezett: Laurinyecz Sándor (Kvasz) 99,35 pont
3. helyezett: Hársfalvi Péter (Albatrosz, Nyíregyháza) 75,38 pont
A teljes eredményjegyzék megtalálható a versenysorozat honlapján, elérhető bal oldali menüsorunkról.

A lassan kikristályosodó szabályok összefoglalására készült a következő „szótár”:
Rally Kupa értelmező szótár:
• Versenyszám: az adott versenynap feladata, feladatai
• Futam: a meghirdetett helyszínen két versenyszám (szombat, vasárnap)
• MVK pont: a versenyszám MVK szabályok szerint számolt pontja
• Összpontszám: A versenyző adott futamban szerzett MVK pontjainak az összege
• Rally pont: A versenyző összpontszámából számolt teljesítmény százaléka, a futamgyőztesé mindig 100. Ennek sorrendjében készül az adott futam eredményjegyzéke.
• Éves Rally pont: Az adott versenyző két legmagasabb Rally pontjának az összege. Ennek sorrendjében készül az éves eredményjegyzék. (végeredmény)
• Végeredmény: a listában helyet kapnak azok a nevezett versenyzők is, akiknek valamelyik vagy mindkét „legmagasabb” Rally pontja nulla.
• Helyszíni nevezés: Lehetséges, de az adott versenynapra nevezők listáját legkésőbb az eligazítás végéig le kell zárni és meg kell küldeni a Sportbizottságnak.
• Nevezési díj: Nincs, az MVK nevezési díj és az MVSz regisztráció szükséges, csak az adott futam előtt kell ezeket rendezni.
• Nevezéshez szükséges adatok: Név, klub, géptípus, lajstromjel, konfiguráció (ha váltható)
• Deklaráció: Az MVK szabályai szerint szükséges

Következő helyszín Nagykanizsa, június 23-24, reméljük az időjárás kedvező lesz a két napos futam megrendezéséhez.
darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


GDPR: AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELETE
Mint tudjátok, 2018 május 25.-étől hazánkban is alkalmazni kell a GDPR előírásait.

Miután a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Nyilvántartó rendszerében kezeli tagszervezeteink sportolóinak személyes adatait és ezek kezelésére is vonatkoznak az EU előírásai, az MVSz tájékozatót adott ki tagszervezetei számára arról, hogyan teljesülnek nyilvántartásunkban az előírások.
A „Tájékoztató személyes adatok kezeléséről a tagnyilvántartó használata során” megtalálható Dokumentumtárunkban, az MVSz dokumentumai között.

Szabó Péter
MVSz
Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ RALLY KUPA 2018
Május 26-27.–i hétvégén lezajlott az idén először meghirdetett „Weekend Cup” első futama Szatymazon. A szombati versenyszámot elmosta a zivatar, de vasárnap igen jó időben került megrendezésre a szám. Végülis 23 versenyző eredményét sikerült elfogadnunk.
A verseny kísérleti jellegénél fogva a kiíráshoz képest a szabályokat az utolsó pillanatban módosítottuk, de ez nem okozott zavart! Annál nagyobb zavart okozott, hogy a versenyzők nem tartották a nevezési határidőt, sőt sokan még az eligazításon sem regisztráltak, ezért az értékelésnél nem volt támpont, hogy még hány versenyző nem adta le a fájlt. Így fordulhatott elő, hogy a dobogós helyek háromszor is gazdát cseréltek! A többszörös ellenőrzés után a dobogón maradtak:
1. helyezett: Kóré Zoltán (Alföldi) 100,00 pont
2. helyezett: Hamar Zoltán (Vario) 97,34 pont
3. helyezett: Laurinyecz Sándor (Kvasz) 95,78 pont
A teljes eredményjegyzék megtalálható a versenysorozat honlapján, elérhető bal oldali menüsorunkról.

Következő helyszín Nyíregyháza, június 9-10, reméljük az időjárás kedvező lesz a két napos futam megrendezéséhez! Kérjük a versenyzők pontosabb regisztrálását (név, klub, lastromjel, konfiguráció, MVK nevezés), az eligazítások végén a nevezések zárását és a lista megküldését a Sportbizottságnak!
darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVK TASKER 2018
Paszternák Laci munkájaként elkészült a program 2018 évi változata (v1.9).
Laci jelentősen kibővítette a program szolgáltatásait, az MVK szabályai szerinti taszkoláson és pontszámításon kívül alkalmas az igc fájlok teljes kiértékelésére, ellenőrzésére, látványosan lefuttatható vele a repülés minden fázisa.

A „Tasker 2018” Laci szellemi terméke, aki díjmentes használatra felajánlotta a vitorlázó repülő társadalom számára, ezúton is köszönjük neki!

Az MVK Tasker 2018 elérhető a - Letöltések - Dokumentumok – menüpontunkból, a telepítéséhez és használatához sok sikert kívánunk. A telepítés közben megjelenő vírusriasztásokat nyugodtan hagyjátok figyelmen kívül, a programot az AVAST víruslabor is bevizsgálta és tisztának minősítette.

Az MVK ONLINE felület továbbra is a Sportbírók kezelésében működik, akik felelősek az általuk feltöltött távok tisztaságáért, a verseny sportszerűségének biztosításáért. Ez a kiegészítő program megkönnyíti a munkájukat, de lehetőséget ad a versenyzőknek, érdeklődőknek, hogy fizetős program nélkül is elemezhessék saját és társaik repüléseit, továbbá ellenőrizhetik, hogy Sportbiztosuk a maximális pontszámot hozta e ki repülésükből. Ezzel a lehetőséggel is segíteni szeretnénk fiatal teljesítményrepülőink szakmai fejlődését és a nagyobb nyilvánosság erejével emelni versenyünk színvonalát, tisztaságát!

darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


NEMZETI BAJNOKSÁG SZATYMAZON ÉS SZEGEDEN, RALLY KUPA 2018
Elkészültek a Nemzeti Bajnokságok honlapjai, továbbá a hamarosan induló, hétvégenként megrendezésre kerülő Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa 2018 versenysorozat honlapja is, elérhetők a bal oldali menüsorunkról! Ezzel egyidőben módosult az ott ugyancsak megtalálható éves versenynaptárunk, ami már tartalmazza a Rally Kupa futamok végleges időpontjait és helyszíneit.
Kérjük sportolóinkat, hogy úgy a Rally Kupára, mint a két Nemzeti Bajnokságra minél elöbb regisztráljanak, hogy a rendezők felmérhessék az igényeket!
A szegedi Nemzeti Bajnokság mellett megrendezésre kerül még a Flatland Kupa, amely tartalmazza a jövő évben ott megrendezésre kerülő Ifjúsági Világbajnokság (JWGC) előversenyét is.

darojanos
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


LX Navigation Cup 2018
Nehéz időjárási körülmények között megrendezett 5 sikeres versenyszám után véget ért Szatymazon az LX Kupa.

A győztesek:

Mix 15/20 m-es géposztály:
1. Lorenzo Monti (Itália)
2. Janez Stariha (Szlovénia)
3. Lucio Bordin (Itália)

Mix 18m/Open géposztály:
1. Bartolf Richárd (Alföldi)
2. Bostjan Pristavec (Szlovénia)
3. Szabó Zoltán (Alföldi)

Gratulálunk a helyezetteknek és a szervezőknek!

darojanos
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


FAI VERSENYSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS, EGU NEWSLETTER 2018-1
FAI IGC ismét módosította versenyszabályzatát 2018 április 1.-től.
Az SC3 Annex A módosításai összefoglalva megtalálhatók Letöltések – Dokumentumok menüpontunkban. A változások csak kismértékben érintik hazai versenyeinket.

Ugyanonnan letölthető az EGU (European Gliding Union) 2018-1 számú hírlevele elnöki beszámolóval az éves kongresszusról és az EGU tevékenységéről.

VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ ATO ENGEDÉLY
Kedves Mindnyájan!

Az MVSz ATO képzőszervezet jóváhagyásra került, az engedély letölthető az MVSz ATO dokumentáció menüpontunkból! Góbé típussal is lehet képezni.
Köszönet mindenkinek, aki ezt lehetővé tette.
Jó leszállást

Gyöngyösi András Zénó
MVSz Elnök


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


TÚL A 200 KM/ÓRÁS ÁLOMHATÁRON
Sajtófigyelőnkben olvasható Hegedűs Laci (Bagoly) élménybeszámolója a 2017-18 téli dél-afrikai expedícióról, amelyen Sindely Jánossal együtt vettek részt, mindketten az Alföldi Repülőklub tagjai.
A téli táborozás során Laci 3, míg János 2 új Nemzeti sebességi rekordot repült Open géposztályban. A rekordok megtalálhatók táblázatunkban a bal oldali menüsoron.
A rekordok közül kiemelkedik Laci 100 km-es háromszög rekordja, melynek átlagsebessége nagyobb, mint a 200 km/órás „álomhatár”, 200,12 km/óra!
A cikkből részletes információkat kaphattok Dél-Afrika meteorológiájáról és az egyes rekordokról!
Gratulálunk Lacinak és Jánosnak az eredményes expedícióhoz!

VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ KUPA 2018
Ma, április 1.-én indul a Magyar Vitorlázórepülő Kupa éves verseny! Köszönet Szentgyurinak, az MVK ONLINE 2018 felület készen várja pilótáink és sportbíróink aktív tevékenységét. A szabályok 2017-hez képest nem változtak, csak a versenykiírásban levő indexlista bővült. Letöltések – MVSz szabályzatok menüpontunkban megtalálható a 2018 évre érvényes MVK szabályzat és indexlista.
A nevezési díj befizetésének határideje változatlanul az első távrepülést követő 7.-ik nap, de már több nevezés be is érkezett, köszönöm a pilóták megelőlegezett bizalmát. A befizetésekről értesítést kérek, hogy a feltöltési határidőn belül regisztrálhassam a nevezetteket. A bankszámlán név nélkül megjelenő befizetéseket nem tudom figyelembe venni! Kérem azokat, akik még nem regisztrált géppel repülnek, hogy sürgősen küldjék meg gépük típusát, azonosító és lajstromjelét.
A húsvétinál jobb időjárás reményében kívánok mindenkinek eredményes versenyzést 2018-ban!

darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:       >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
18121238-1-41
IHO Sportrepülés
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,398kb