Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
63.-IK MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS XI. FLATLAND KUPA
Az augusztus 11.-i esti versenyzáró ünnepéllyel befejeződött Szegeden a XI.-ik Flatland Kupa, amely tartalmazta a 63.-ik Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságot a Std, 15 m-es és 20 m-es kétüléses gépek számára és főpróbája volt a jövőre megrendezésre kerülő Ifjúsági Vitorlázórepülő Világbajnokságnak (JWGC).
A Flatland Kupa FAI Klub géposztályának versenyzői 7 eredményes számot repültek a szokatlanul meleg, de jól repülhető időjárásban. A dobogós helyeket ifjú külföldi vendégeink foglalták el: David Mach és Barca Moravcova (Cseh Köztársaság) valamint Jelmer Vis (Hollandia).
A vizes géposztály 9 versenyszámot repült, az élen Jan Zapletal és Jan Viskot (Cseh Köztársaság), majd a harmadik helyen Gál Tamás (Magyarország) végzett.
A Nemzeti bajnokság összevont géposztályainak győztesei: Gál Tamás (Dunaferr), Szabadfi Attila/Kapuy Gábor páros (MALÉV) és Verebélyi Zoltán (Alföldi).
A külön is pontozott 15 m-es géposztályban első Gál Tamás (Dunaferr) Verebélyi Zoltán (Alföldi) és Hamar Zoltán (Vario) előtt.
Ezzel az idei versenyszezon végéhez közeledik, de szeptember végéig fogadja az MVK a távokat, sőt még 4 helyszínen rendezünk az MVK szabályai szerint hétvégi Rally Kupát, a következő helyszín Dunaújváros augusztus 18-20.
Gratulálunk a győzteseknek!

VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


35. FAI VITORLÁZÓREPÜLŐ VB HOSIN
A Cseh Köztársaságbeli Hosin város repülőterén véget ért a „nehéz” vitorlázórepülő gépek 2018 évi Világbajnoksága. A változékony, de jó időjárásban 12 versenyszámot sikerült teljesíteni a versenyzőknek.
Szabad Osztályban szokásos módon Michael Sommer (Németország) az első, Halász Laci a 18.-ik, Bartolf Ricsi 21.-ik lett.
A 18 m-es gépek versenyében Wolfgang Janovitsch (Ausztria) a világbajnok, 10.-ik Gulyás Gyuri, 16.-ik Szabó Péter.
Kawa (Lengyelország) ezúttal a 20 m.-es kétüléses géposztályban győzött honfitársával Matkowskival a másik ülésben. A Kiss Dani/Rehus Csaba páros a 14.-ik helyen végzett.

A verseny részletes eredményei megtalálhatóak a Soaring Spoton.
VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


35. FAI VITORLÁZÓREPÜLŐ VB OSTROW
A lengyelországi Ostrow város repülőterén véget ért a „könnyű” vitorlázórepülő gépek 2018 évi Világbajnoksága. A köztudottan jó lengyel időjárás ellenére a verseny végig meglehetősen mostoha meteorológiai körülmények között zajlott. Végül 7 sikeres versenyszámot sikerült értékelni.

Standard osztályban Sjaak Selen (Hollandia) nyert, Vámosi Tamás a 19. míg Laurinyecz Sándor a 23. helyen végzett.
A 15 m-es géposztály bajnoka meglepetésre Sebastian Kawa (Lengyelország), 20.-ik Kóré Zoltán, 21.-ik Hamar Zoltán.
A Klub osztályban Rasmus Ørskov (Dánia) győzött, Tamás Feca a 18.-ik, Korom Attila a 34.-ik lett összesítésben.

Hétvégén kezdődik a csehországi Hosin repülőterén a VB második része a „nehéz” gépek számára, ezen 18 m-es osztályban Gulyás György és Szabó Péter, Open –ben Bartolf Richárd és Halász László indul, míg a 20 m-es kétüléses géposztályban a Kiss Dani-Rehus Csaba páros képviseli hazánkat. Reméljük jobb időjárást fognak ki versenyzőink. Kövessük repüléseiket az OGN segítségével és a Soaring Spoton

MVSz
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


63.-ik MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG
Július 14.-én Szatymazon befejeződött a FAI Klub és 18m/Open géposztályok számára rendezett Nemzeti Bajnokság. A kezdeti időjárási viszontagságok után egyre javuló időjárásban 5 értékelhető versenyszámot repült a 47 versenyző, akik között volt néhány külföldi, angol, szlovén és szlovák vendégünk is.
A FAI Klub géposztályt Lustyik György (Baranya) nyerte, klubtársa Nagy Zsolt előtt, míg harmadik helyezett Bánki Péter (MÁV) lett.
A hosszúszárnyúak versenyének és egyben a külön is értékelt 18 méteres géposztálynak a bajnoka Basa Richárd lett, Szabó Péter és Verebélyi Zoltán előtt (mindhárman az Alföldi RK versenyzői).
Különdíjat kaptak Szabó Péter (Alföldi) a verseny legnagyobb, 133,24 km/órás átlagsebességéért és Pós János (MSE), mint a verseny legeredményesebb ifjúsági versenyzője.
A vendéglátók megint kitettek magukért, a verseny sportszerű, barátságos légkörben, vidám hangulatban telt, köszönet érte mindenkinek, aki részt vett benne.
Hamarosan jön Szegeden a folytatás, a Nemzeti Bajnokság a Standard, 15 és 20 m-es kétüléses gépek számára, mellette a hagyományos Flatland Kupa, amely idén sok külföldi ifjúsági versenyzőt fogad, tekinthető a jövő évi Szegedi Ifjúsági Világbajnokság felkészítő versenyének is!

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


EGU HÍREK
Letöltések menüpontunkban megtalálható az EGU (European Gliding Union) 2018 februárjában, Párizsban megtartott Kongresszusának teljes jegyzőkönyve, továbbá az EGU 2018 évi második hírlevele, amelyik teljes egészében az EASA-val folytatott, számunkra is igen fontos tárgyalásokról szól.

Gyöngyösi András Zénó
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


OGN (glidernet.org) HASZNÁLATI UTASÍTÁSA MAGYARUL
Hazánkban is kiépült a FLARM alapú internetes nyomkövető rendszer (OGN). Segítségével az interneten keresztül élőben követhetők a repülőgépek, vitorlázórepülő versenyek, rendezvények. Az internetes oldal használati utasítását Varga Tibor (Dunaferr) lefordította Könyvtárunk számára, megtalálható jobb oldali menüsorunkon (köszönet érte)!
Kellemes időtöltést kívánunk mindazoknak, akik a hét végén Szatymazon kezdődő 63.-ik Magyar Nemzeti Bajnokság versenyszámait élőben akarják követni.

darojanos
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ RALLY KUPA 2018 HARMADIK FUTAM
Június 23-24.-i hétvégén lezajlott a „Weekend Cup” harmadik futama Nagykanizsán.
Az időjárás lehetővé tette, hogy mindkét napon értékelhető versenyszámot repüljenek pilótáink. Külön örvendetes, hogy vitorlázó versenyeink történetében először, Nagykanizsa nem csak fordulópontként, hanem versenyhelyszínként is szerepelt. Köszönet ezért a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület lelkes csapatának.
A két versenyszámból álló futam győztesei:
1. helyezett: Laurinyecz Sándor (Kvasz) 100,00 pont
2. helyezett: Surányi Zoltán (Pelikán) 83,51 pont
3. helyezett: Nagy-Kovács Géza (Baranya) 82,65 pont

A teljes eredményjegyzék és az igc fájlok megtalálhatók a versenysorozat honlapján, elérhető bal oldali menüsorunkról. Ott látható még az éves verseny állása is az eddigi 3 futam után, ezt Laurinyecz Sanyika vezeti eddigi két legjobb eredményének összegével.
A versenysorozatra eddig 37 versenyző nevezett, várjuk a folytatást Dunaújvárosban augusztus 18-20. között.

VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ RALLY KUPA 2018 MÁSODIK FUTAM
Június 9-10.-i hétvégén lezajlott a „Weekend Cup” második futama Nyíregyházán. A szombati nap időjárása nem tette lehetővé a távrepülést, viszont vasárnap alig jobb időjárásban versenyzőink hősies küzdelemben értékelhető számot repültek, gratulálunk nekik és a Szervezőknek helytállásukért.
Úgy tűnik, a Szatymazi tapasztalatokból okulva sikerült az eredményeket első körben is megfelelően kiszámolni, mely szerint:
1. helyezett: Vámosi Tamás (Opitz) 100,00 pont
2. helyezett: Laurinyecz Sándor (Kvasz) 99,35 pont
3. helyezett: Hársfalvi Péter (Albatrosz, Nyíregyháza) 75,38 pont
A teljes eredményjegyzék megtalálható a versenysorozat honlapján, elérhető bal oldali menüsorunkról.

A lassan kikristályosodó szabályok összefoglalására készült a következő „szótár”:
Rally Kupa értelmező szótár:
• Versenyszám: az adott versenynap feladata, feladatai
• Futam: a meghirdetett helyszínen két versenyszám (szombat, vasárnap)
• MVK pont: a versenyszám MVK szabályok szerint számolt pontja
• Összpontszám: A versenyző adott futamban szerzett MVK pontjainak az összege
• Rally pont: A versenyző összpontszámából számolt teljesítmény százaléka, a futamgyőztesé mindig 100. Ennek sorrendjében készül az adott futam eredményjegyzéke.
• Éves Rally pont: Az adott versenyző két legmagasabb Rally pontjának az összege. Ennek sorrendjében készül az éves eredményjegyzék. (végeredmény)
• Végeredmény: a listában helyet kapnak azok a nevezett versenyzők is, akiknek valamelyik vagy mindkét „legmagasabb” Rally pontja nulla.
• Helyszíni nevezés: Lehetséges, de az adott versenynapra nevezők listáját legkésőbb az eligazítás végéig le kell zárni és meg kell küldeni a Sportbizottságnak.
• Nevezési díj: Nincs, az MVK nevezési díj és az MVSz regisztráció szükséges, csak az adott futam előtt kell ezeket rendezni.
• Nevezéshez szükséges adatok: Név, klub, géptípus, lajstromjel, konfiguráció (ha váltható)
• Deklaráció: Az MVK szabályai szerint szükséges

Következő helyszín Nagykanizsa, június 23-24, reméljük az időjárás kedvező lesz a két napos futam megrendezéséhez.
darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


GDPR: AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELETE
Mint tudjátok, 2018 május 25.-étől hazánkban is alkalmazni kell a GDPR előírásait.

Miután a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Nyilvántartó rendszerében kezeli tagszervezeteink sportolóinak személyes adatait és ezek kezelésére is vonatkoznak az EU előírásai, az MVSz tájékozatót adott ki tagszervezetei számára arról, hogyan teljesülnek nyilvántartásunkban az előírások.
A „Tájékoztató személyes adatok kezeléséről a tagnyilvántartó használata során” megtalálható Dokumentumtárunkban, az MVSz dokumentumai között.

Szabó Péter
MVSz
Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ RALLY KUPA 2018
Május 26-27.–i hétvégén lezajlott az idén először meghirdetett „Weekend Cup” első futama Szatymazon. A szombati versenyszámot elmosta a zivatar, de vasárnap igen jó időben került megrendezésre a szám. Végülis 23 versenyző eredményét sikerült elfogadnunk.
A verseny kísérleti jellegénél fogva a kiíráshoz képest a szabályokat az utolsó pillanatban módosítottuk, de ez nem okozott zavart! Annál nagyobb zavart okozott, hogy a versenyzők nem tartották a nevezési határidőt, sőt sokan még az eligazításon sem regisztráltak, ezért az értékelésnél nem volt támpont, hogy még hány versenyző nem adta le a fájlt. Így fordulhatott elő, hogy a dobogós helyek háromszor is gazdát cseréltek! A többszörös ellenőrzés után a dobogón maradtak:
1. helyezett: Kóré Zoltán (Alföldi) 100,00 pont
2. helyezett: Hamar Zoltán (Vario) 97,34 pont
3. helyezett: Laurinyecz Sándor (Kvasz) 95,78 pont
A teljes eredményjegyzék megtalálható a versenysorozat honlapján, elérhető bal oldali menüsorunkról.

Következő helyszín Nyíregyháza, június 9-10, reméljük az időjárás kedvező lesz a két napos futam megrendezéséhez! Kérjük a versenyzők pontosabb regisztrálását (név, klub, lastromjel, konfiguráció, MVK nevezés), az eligazítások végén a nevezések zárását és a lista megküldését a Sportbizottságnak!
darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:       >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
18121238-1-41
IHO Sportrepülés
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,401kb