Hír: : HÍREK AZ MVSZ CAMO SZERVEZET HÁZATÁJÁRÓL
(Kategória: Aktualitások)
Küldte: darojanos
2020 márc. 30. hétfő - 15:39:36

A kényszerpihenő idejét kihasználva sokan gépeik rendbetételével, ápolásával foglalkoznak.

Ezzel kapcsolatban sok jó hírt kaptunk Kiss Gyulától, CAMO szervezetünk vezetőjétől:
- Tovább erősödött műszaki ellenőr csapatunk. Balogh Gyuri repülőmérnök, az Aeroklub Farkashegy oktatója 008 sorszámmal csatlakozott hozzánk.
- Balogh Gyuri tájékoztatott minket, hogy 2020 márc. 24-től Part 66 szakszós szerelő is kiállíthat FORM 15C- t az általa végzett karbantartás után a jogszabály szerint max.1200 kg MTOM NCO ELA1 légijárműre, azonban ennek a gyakorlásához külön hatósági engedély kell, amihez a PART M és PART M Light ismeretét igazolni kell, 5 évre adható, tehát nem automatikus! Amíg ez nincs meg, addig az MVSz CAMO szervezete a legjobb választás.
- A járványhelyzet miatt EASA engedélyezte a karantén időszakban lejáró gépek hosszabbítását júliusig, de ezt csak a hivatalon keresztül intézhetjük.
- Április elsejétől csináljuk a német lajstromjelű gépek légialkalmassági felülvizsgálatát Farkashegy és Szatymaz kijelölt repülőtereken. Az ehhez szükséges kétnyelvű dokumentumok elkészültek, az ellenőrzésre egyelőre csak Balogh Gyuri vagy Csík Jenő jogosult.
- Az MVSz CAMO szervezetének fenntartásához kért támogatások mértéke változott, megtalálható Dokumentumtárunkban az Elnökségi emlékeztető részeként.

MVSz CAMO
ElnökségEzen hír származási helye: Magyar Vitorlázórepülő Szövetség
( http://www.soaringhungary.hu/news.php?extend.971 )


Memória használat: 2,452kb