Hír: : MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ RALLY KUPA 2019
(Kategória: Aktualitások)
Küldte: darojanos
2019 máj. 03. péntek - 11:44:10

Túl vagyunk az első két futamon!
A Börgöndi repülőtéren rendezett futam ugyan a szokásos jó hangulatban telt, de a versenyzők minimális létszáma nem jött össze, így a megrepült AAT feladatot a Rally Kupában nem lehetett értékelni, az MVK-ban viszont szabad távként adott pontot.
Ezzel szemben egy héttel később, a Farkashegyi futamon már 22 versenyző indult el a szombati feladatra, sajnos az időjárás nem kedvezett az előírás szerinti RT feladat megrepülésének, így többen terepeztek, mások visszafordultak a kijelölt fordulópont előtt. Végeredményben 9 versenyző teljesítette a kiírt távot, de az MVK-ban 21 értékelhető feladat született. A vasárnapi versenyszám a bizonytalan időjárás miatt törölve lett.
A szervezők mindkét helyen kitettek magukért, köszönet mindenkinek a munkájáért.
A következő futam Szombathelyen lesz június 7 – 9 között, az információk már elérhetők a Rally Kupa honlapján, egyelőre kevesen regisztráltak, reméljük, hogy csak a kedvezőbb időjárás-előjelzésre várnak és a szombathelyi futam értékelhető lesz!
Két fontos eltérés az MVK általános szabályaitól:
1. Az MVK nevezési díjat a verseny előtt kell befizetni, ez a részvétel feltétele. Aki még nem utalta át az MVSz forint számlájára az 1000 Ft nevezési díjat, tegye meg minél előbb.
2. A Rally kupában csak deklarált (RT) feladattal lehet pontot szerezni. Ahol a kiírt feladattól eltértek, ott az a pont az értékelésnél virtuális leszállási helynek minősül, de ugyanezt a repülést az MVK-ban szabad távként értékelni lehet!

darojanos
VTSBEzen hír származási helye: Magyar Vitorlázórepülő Szövetség
( http://www.soaringhungary.hu/news.php?extend.933 )


Memória használat: 2,473kb