Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
VERSENYENGEDÉLYEK, FAI LICENCE 2019 (REMINDER!)
Idén a NAC munkájával a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség lett megbízva, így többek között a FAI versenyengedélyek kiadásával valamennyi légisport szakág számára.
Az MVSz nem építette be a FAI tagdíjat a saját tagdíjába, azt központi forrásból szándékozunk fedezni. Ezzel szemben az a döntés született, hogy a FAI versenyengedélyeket csak a versenyzők számára váltjuk ki. Szakmailag aggályos volt az a korábbi gyakorlat, mely szerint minden regisztrált főnek „jár” a nemzetközi versenyengedély.
Kérjük a klubokat, hogy adják meg versenyzőik névsorát, hogy a versenyengedélyeket időben ki tudjam váltani. Ez a hazai versenyekhez is szükséges, tehát javaslom, hogy még az MVK résztvevőket is szerepeltessék a névsorban. Az engedély kiadásának feltétele, hogy az egyesületi tagdíjak rendezve legyenek és minden érintett pilóta regisztrálva legyen a Nyilvántartó rendszerünkben.
Kérjük azon tagszervezeteinket, akik a tagdíjukat és nyilvántartásukat még nem rendezték, hogy a lehető legrövidebb időn belül pótolják, és versenyzőik listáit küldjék meg címemre!
Kérdés esetén, telefonon vagy e-mailben keressetek meg, szívesen állok rendelkezésetekre!
darojanos
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ KÖZGYŰLÉS 2019 MÁRCIUS 23.
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség március 23.-án megtartotta 2019 évi tavaszi rendes Közgyűlését a küldöttek 68 %-ának részvételével.
Küldöttek a 2018 évről szóló beszámolókat, köztük a 2018 év Mérlegét és Közhasznúsági mellékletét egyhangúlag elfogadták és úgy döntöttek, hogy az alakuló Repülő és Légisport Szövetség tagjai sorába úgy az Egyesületeink, mint maga az MVSz is lépjen be.
Terpó György Alelnöki tisztéről való lemondása miatt a Közgyűlés Hársfalvi Pétert egyhangúlag Alelnökké választotta.
Az őszi Küldöttgyűlésen elfogadott költségvetéshez képest annyi a változás, hogy jelenleg Szövetségünk képviseli az FAI-ban Magyarországot és a NAC szerepünkből kifolyólag célzott támogatások és a hozzá tartozó költségek jelennek meg gazdálkodásunkban. Közgyűlés felhatalmazta az Elnökséget, hogy ezeket a kiadásokat és bevételeket a törvényes előírásoknak megfelelően kezelje.
VTSB ismertette a 2019 évi kiegészített versenynaptárt, melyet a küldöttek egyhangúlag elfogadtak.
Gyöngyösi András Zénó elnök zárszavában megköszönte a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub tagságának a szíves vendéglátást és 12:30 LT –vel bezárta a Közgyűlést.
A Közgyűlés jegyzőkönyve mellékleteivel együtt megtalálható Dokumentumtárunkban.

MVSz Elnökség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


2019 TÉLI TELJESÍTMÉNYREPÜLŐ TOVÁBBKÉPZÉS FARKASHEGY
A MÁV és az ACFH repülőklubok évek óta közösen szervezik teljesítményrepülőik téli továbbképzését Farkashegyen. A színvonalas előadások videofelvételei felkerülnek a YouTube-ra, de a jobb oldali menüsorunkon található „Teljesítményrepülő továbbképzések” rovatunkban is közzétesszük.


Gyöngyösi András (Opitz): A síkvidéki termikus feláramlások meteorológiája
Laktis Balázs (MÁV): Terepleszállás
Dózsa Sándor (MSE): Légtértípusok és igénybevételük
Török László (ACFH): Távrepülés, végsiklás
Schieber András (ACFH): Napi légtér-információk
Szőke Gábor (ACFH): Földi berendezések
Szentgyörgyi György (Őcsény): Repülésbiztonság I.-II. rész

Az előadássorozat március közepéig folytatódik és az elkészült videók anyagát folyamatosan feltöltjük.

darojanos
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ TAVASZI KÖZGYŰLÉS 2019 MÁRCIUS 23. PÉCS-POGÁNY
Meghívó

Tisztelt Tagegyesületek,
Tisztelt MVSz Küldöttek,
Kedves Barátaim,

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség - a Pécsiek meghívására - 2019. március 23.-án tartja tavaszi Küldött Közgyűlését LHPP repülőtéren. Köszönjük a házigazda Baranya megyei Repülő es Ejtőernyős Klub meghívását.
A Közgyűlés dokumentumait (Meghívó, napirend, mandátumlista, érvényes meghatalmazások, meghatalmazás űrlap, versenynaptár, a 2018. év pénzügyi beszámolója valamint a 2019. évi költségvetés) a Szövetség honlapjára a Letöltések menüpontba töltjük fel.
A közgyűlést követően tartja az MVSz ATO/DTO éves oktatói ismeretfrissítő értekezletét, mely a Hatóság által engedélyezett, FCL szerinti FI szeminárium.
A szeminárium résztvevőit kérem, hogy emailen jelezzék részvételi szándékukat, de azok is jelentkezzenek, akik most -- a késői értesítés miatt -- nem tudnak eljönni.

Üdvözlettel / Best regards,

Gyöngyösi András Zénó
MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG 2019
2019 február 23.-án ismét sor került az előző évben repült kiemelkedő teljesítmények díjazására.
A vitorlázórepülés területén díjazottak (a teljesség igénye nélkül) a következők:

A Rotter Lajos Vándordíj 2018 évi győztese Hamar Zoltán (Varió), a Turul Vándordíjat Pólya Balázs (Oldtimer) míg az Icarus Vándordíjat Kiss Dániel (ACFH) kapta.
A Lányi Alapítvány idei díjazottjai Pós János (MSE) és Tóth Barnabás (Szombathely).
Az Aranykoszorú feltételeit Tóth Gábor (Alföldi) és Kiss Dániel (ACFH) teljesítette, akinek ez egyúttal a Gyémántkoszorú befejezését is jelentette.
Hegedűs László (Alföldi) három Nemzeti, két Afrika, két Európa és egy Országos sebességi rekordot repült, a két Afrika rekord a világ leggyorsabb termikus időjárásban repült távrepülései.
A Magyar Vitorlázórepülő Kupa legeredményesebb versenyzői, csapatai és klubjai is díjazva lettek, a 2018 év eredményei Dokumentumtárunkban archiválásra kerültek.
Az év férfi sportolója vitorlázórepülésben Gulyás György (MALÉV) míg az ifjúsági legjobb Arday Dániel (MALÉV).
Gratulálunk minden díjazottnak és további eredményes repüléseket kívánunk mindenkinek a 2019 évre is!

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


ISMÉT MÓDOSÍTOTT MVK INDEXSZÁMOK
Letöltések - Dokumentumok - Érvényes MVSz Szabályzatok menüpontunkból letölthető a módosított MVK Szabályzat, melyben megtalálható a Magyar Vitorlázórepülő Kupa éves versenyben alkalmazott indexszámok jegyzéke. A táblázat több új géptípust tartalmaz, továbbá a beérkezett javaslatok alapján néhány gép indexszáma módosult.
Érvényes a "2019_mvk_szabalyzat_v1.3".
VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


VERSENYNAPTÁR 2019
A bal oldali menüsorunkon található bannerra kattintva letölthető a frissített 2019 éves vitorlázórepülő Versenynaptár. Ez már tartalmazza a hétvégenként megrendezendő Rally Kupák időpontjait és helyszíneit is.

Jó időjárást és sikeres versenyzést kívánunk 2019-ben versenyzőinknek és a versenyek rendezőinek is!

darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


A MAGYAR POLGÁRI REPÜLÉSÉRT
A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) Közgyűlése létrejöttének 50. évfordulóján, 1992-ben nyilvánította december 7-ét a nemzetközi polgári repülés napjává. Magyarországon 15 éve ebből az alkalomból adják át a Magyar Polgári Repülésért Érdemérmet, amelynek odaítéléséről idén is közösen döntöttek az ágazat szakmai szervezetei, meghatározó gazdasági társaságai és sportági szövetségei.
2018-ban négy szakember példás tevékenységét ismerték el a kitüntetéssel, amelyeket Molnár Tibor, a Nyír Air Service Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Péter, a Szemp Air Kft. ügyvezetője, a Wizz Air Hungary Kft. pilótája, oktató kapitánya, Szabó Zoltán, a Wizz Air Hungary Kft. képzésért felelős igazgatója és Szalóky Péter, a HungaroControl Zrt. ATM szakreferense vehetett át.
Külön öröm számunkra, hogy a négy díjazottból kettő, Szabó Péter és Szabó Zoltán szorosan kötődik a sportrepüléshez és Szövetségünkhöz. Ezek a kitüntetések is jelzik sportágunk elismertségét.
Sajtófigyelőnkben megtalálható a „Repülni jó” részletes beszámolója a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett ünnepségről.

MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ ŐSZI KÖZGYŰLÉS 2018.11.25.
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség a mandátumok 87 %-ának részvételével megtartotta Őszi rendes Küldöttközgyűlését. Küldöttek egyhangúlag elfogadták a beszámolókat (Elnök, FB, VTSB, Válogatott Keret, Oktatási Bizottság, ATO CAMO szervezet).

Elfogadták a javasolt Válogatott keretnévsort, a 2018 évi gazdálkodási tevékenységről szóló beszámolót és elfogadták, hogy – tekintettel az átalakulási folyamatból adódó bizonytalanságra – a 2019 évi költségvetés a 2018 év bázisán készült és hogy a tavaszi Küldöttgyűlésen tudjuk módosítani az időközben esetlegesen bekövetkező változások szerint.

Küldöttek döntöttek a Nemzeti Bajnokságra beérkezett pályázatokról és elfogadták a 2018 éves Versenynaptárt. E szerint az NB a 15m/Std/20m gépek számára Hajdúszoboszlón lesz, míg a FAI Klub/18m/Open számára Szatymazon.

Közgyűlés a szakszövetségi jogok gyakorlása érdekében úgy módosította az Alapszabályt, hogy az lehetővé tegye a többi légisport szakágak tagjainak pártoló tagként való felvételét az MVSz-be.
Küldöttek megvitatták és elfogadták az Elnökség által javasolt új, sávos tagdíjfizetési rendszert, melynek alapja az előző évben regisztrált tagok száma, és amelynek éves összegét az előző évi őszi Közgyűlés határozza meg.
Döntés született arról, hogy a Tavaszi Rendes Közgyűlés helyszíne Pécs-Pogány repülőtér lesz
A Küldöttgyűlés jegyzőkönyve elkészült és mellékleteivel együtt megtalálató Dokumentumtárunkban.
Ezúton is köszönjük Tagszervezeteink aktív részvételét és bizalmát!

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


FIGYELEM: ADÓSZÁMVÁLTOZÁS!!!
Ezúton tájékoztatjuk Tagszervezeteinket, hogy az önállósodási folyamat melléktermékeként megváltozott adószámunk.
Az új adószám: 19100500-1-41
Közösségi adószámunk: HU19100500

Megtalálhatóak jobb oldali menüsorunkon is!

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:   <<        >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
19100500-1-41

Közösségi: HU19100500
IHO Sportrepülés
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Húsz éves a Lányi Róbert Emlékalapítvány(Lányi Aladár írása)

Hárman a vitorlázórepülő-sport szolgálatában.(Aeromagazin 2018 december)

A világ legyorsabb sebességi rekordja termikrepülésben! Bagoly beszámolója, 2019.01.07.

Afrika és Nemzeti rekord Dél-Afrikában! Bagoly beszámolója, 2018.12.16.

A Magyar Polgári Repülésért 2018 (A Repülni jó írása a díjazottakról)

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,413kb