Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
MVSZ ŐSZI KÜLDÖTTGYŰLÉS 2017. november 19.
Tisztelt Klubvezetők, kedves Küldöttek,

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség a 2017 évi őszi Küldöttgyűlését november 19-én, vasárnap reggel 10 órától tartja a MALÉV Repülőklub XIV. kerület Budapest, Stefánia út 55. alatti helyiségében.

A 2017. október 14-én megtartott Rendkívüli Küldöttgyűlés döntésének megfelelően az Elnökség megkezdte a Szövetség származtatott státuszának átalakításhoz szükséges lépések előkészítését. A folyamat véglegesítéséhez további Alapszabály módosítás, a szervezeti felépítés és a működési szabályok pontosítása is szükséges.

A napirendi pontok, szavazati arányok és a felkészüléshez szükséges egyéb dokumentumok (Mandátumlista, 2018. évi Nemzeti Bajnokságok rendezésére kiírt pályázati felhívás, a 2017. év pénzügyi beszámolója és a 2018. évi költségvetési terv, valamint a módosításra előterjesztett Szabályzat Tervezetek) megtekinthetők és letölthetők a Szövetség honlapjáról, a Letöltések menüpont alatt a 2017. őszi Küldöttgyűlés dokumentumainál.

Üdvözlettel:
Gyöngyösi András Zénó
MVSz Elnök


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSz, MRSZ RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSEK
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség október 14.-én Rendkívüli Küldöttgyűlést tartott. A Küldöttgyűlésen a mandátumok 85 %-a képviseltette magát. Köszönjük Egyesületeinknek a nagyszámú megjelenést és külön köszönjük azoknak a bizalmát, akik nem tudtak ugyan megjelenni, de megbízással képviseltették magukat. A helyzetértékelés után a Küldöttgyűlés egyhangú szavazással úgy döntött, felhatalmazza az Elnökséget, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az MVSz származtatott szervezeti státuszának megszüntetésére és önálló szervezetként történő bejegyeztetésére.
A Rendkívüli Küldöttgyűlés jegyzőkönyve megtalálható dokumentumtárunkban.

Október 15.-én vasárnap volt a Magyar Repülő Szövetség megismételt Rendkívüli Közgyűlése. A vitorlázórepülő szakág, részben meghatalmazásokkal ugyan, de jelentős százalékban képviseltette magát. Mészáros László Elnök helyzetelemzése után a Közgyűlés elfogadta a „reorganizációs programot”, melynek része, hogy az MRSz tagsága hozzájárul és támogatja az MVSz önálló bejegyzésére tett kezdeményezését. Ezúton is köszönjük az MRSz Elnökségének és szakágainak megértő támogatását.

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVK EREDMÉNYEK 2017
A tavalyinál lényegesen több nevezővel és feltöltött távrepüléssel lezárult a 2017 évi Magyar Vitorlázórepülő Kupa.

A teljes eredménylista megtalálható lesz Dokumentumtárunkban a Sporteredmények között! A fájlok a tavaszi szezonkezdésig még letölthetők az MVK ONLINE felületről.

A dobogósok kategóriánként:

I. kategória:
1. Hegedűs László (Alföldi)
2. Szabó József (Alföldi)
3. Verebélyi Zoltán Alföldi)

II. kategória:
1. Szabó József (Alföldi)
2. Orsy László (DAC)
3. Varga Tibor (Dunaferr)

Ifjú Ezüstkoszorúsok versenye:
1. Orsy László (DAC)
2. Muráti Judit (MALÉV)
3. Harcsa Krisztián (MSE)

Ifjúsági:
1. Arday Dániel (MALÉV)
2. Bódis Bence (Siófok)
3. Lencsés Péter (Hajdúszoboszló)

Női:
1. Muráti Judit (MALÉV)
2. Vadászi Viktória (Alföldi)
3. Kádár Andrea (Debrecen)

Klubok pontszerző versenye:
1. Alföldi 185723 pont
2. Dunaferr 76403 pont
3. Debrecen 40234 pont

Csapatverseny:
1. Alföldi (Hegedűs László, Szabó József, Verebélyi Zoltán)
2. Dunaferr (Vancsó Ambrus, Varga Tibor, Tóth Csaba)
3. MALÉV (Arday Dániel, Muráti Judit, Tatár Tamás Dr.)

Egy kis statisztika:
672 leadott távból 660 jóváhagyott
158 nevezett versenyző
25 nevezett "Ifjú Ezüstkoszorús"
205 táv 1000 pont felett
1473 a legmagasabb pontszám (Hegedűs László)
759,6 km km a leghosszabb táv (Hegedűs László)
157,76 km/óra a legnagyobb átlagsebesség (Halász László)


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


LÉGIJÁRMŰVEK LAJSTROMBÓL VALÓ TÖRLÉSE
A légijárművek lajstromozásának szabályairól szóló 32/2001. (IX. 28.) KöViM rendelet 12. § (4) pont értelmében, a légiközlekedési hatóság a légijárművet hivatalból törli a lajstromból az Lt. 14. §-a (1) bekezdésének c) és d) pontjában foglalt esetekben, valamint, ha a légijármű légialkalmassági bizonyítványának érvényességi ideje öt éve lejárt.
Balogh Gyuri, mint a Hatóság Repülésműszaki Osztályának vezetője összeállított számunkra egy tájékoztatót arról, mi a teendő, ha a gépeket lajstromban akarjuk tartani, továbbá rendelkezésünkre bocsájtotta az érintett gépek listáját.
A tájékoztató itt elérhető, a lista pedig innen tölthető le.
MVSz Elnökség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


PÁLYÁZAT A 2018 ÉVI NEMZETI BAJNOKSÁG MEGRENDEZÉSÉRE
Letöltések - Pályázatok menüpontunkban elérhető a 2018 évi Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság megrendezésére kiírt Pályázat, valamint annak Tájékoztatója és Kitöltési útmutatója.
A pályázat beadási határideje 2017 november. 10-e. A Pályázat elfogadásáról a rendes őszi Küldöttgyűlésünk dönt, melynek tervezett időpontja 2017 november 18.
A pályázatokat cégszerűen aláírva a Szövetség elnökségének elektronikus úton kell benyújtani PDF formátumban.

MVSz Elnökség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


A RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS DOKUMENTUMAI
Letöltések menüpontunkban megtalálhatók a 2017 október 14.-i Rendkívüli Küldöttgyűlésünk dokumentumai, nevezetesen a Meghívó a napirenddel és az Egyesületek aktuális mandátumszámai azok neveivel, akik érvényes Megbízólevéllel rendelkeznek illetve Klubvezetők, akiknek nem kell Megbízólevél a szavazáshoz. Megtalálható továbbá egy szerkeszthető Megbízólevél formanyomtatvány is. Hamarosan felkerül a tervezett Alapszabály is.

Az MVSz további zavartalan működéséhez szükséges, hogy az MRSz szervezeti egységéből önálló Szövetséggé váljunk, ehhez pedig Alapszabály módosításra van szükség. Az Alapszabály módosítása csak a tagok minősített többségének szavazatával lehetséges, ezért kérjük Tagszervezeteinket, hogy a Küldöttgyűlésen pontosan, megfelelő meghatalmazással jelenjenek meg és amennyiben ez nem lehetséges, a mellékelt minta szerinti szabályos Megbízólevéllel lássanak el valakit, aki biztos megjelenik. Az aláírt (szkennelt, fotózott) Megbízólevelek elektronikus úton is továbbíthatóak a megbízott személyekhez!

Kérjük továbbá, hogy ha időközben az Egyesületek vezetői megváltoztak, vagy a korábban kiadott megbízás visszavonásra került, sürgősen jelezzétek, hogy javíthassuk a listát.

Köszönettel
MVSz Elnökség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVK SZEZONZÁRÁS, D VIZSGÁK
Tegnapi nappal lezárult a 2017 évi MVK szezon! Felhívom a figyelmet, hogy a még ládafiában tartott távok végső feltöltési határideje október 7.-e!
Kérem továbbá azokat, akik befejezték az idén az Ezüstkoszorújukat, de még nem adták le a szükséges dokumentációt, hogy a lehető legsürgősebben juttassák el hozzám, mert az őszi Küldöttgyűlésünkön szeretnénk átadni az okleveleket és jelvényeket a klubok küldötteinek, hogy saját Közgyűléseiken ezzel köszönthessék új teljesítményrepülőiket!

2017. október 1.
darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


KÖSZÖNETNYÍLVÁNÍTÁS!
Idén ismét örülhettünk a NAV levelének!

Most kaptuk az értesítést, hogy idén is többen bizalmatokkal tiszteltétek meg az MVSz-t és nekünk ajánlottátok adótok 1 %-át.
Igyekszünk a jövőben is megszolgálni bizalmatokat és reméljük, továbbra is úgy gondoljátok, hogy adóforintjaitoknak jó helye van a Magyar Vitorlázórepülő Szövetségnél!
Miután az adományozók nevét nem ismerhetjük meg, ezúton mondunk köszönetet mindenkinek és továbbra is kérjük támogatásotokat!

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Tagsága és Elnöksége nevében
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ ELNÖKSÉGI ÜLÉS 2017.09.23
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Elnöksége szeptember 23.-án Elnökségi Ülést tartott és fontos határozatokat hozott.

Foglalkozott az MVSz önállóságának lehetőségével, ennek érdekében új Alapszabály kidolgozásával, és egy Rendkívüli Közgyűlés összehívásával.
Foglalkozott továbbá az MRSz helyzetéből adódó új feladatokkal, a hatósági engedélyek biztosításával és a pilótaképzés jövőbeni lehetőségeivel.
Döntést hozott a gépcsere program folytatásáról és a jövő évi Nemzeti Bajnokság pályázatának kiírásáról. a tervezett versenynaptárról és az őszi Rendes Közgyűlés összehívásáról.
Áttekintette gazdálkodásunk helyzetét és az IGC tavaszi plenáris ülésére sportszabályzat módosító javaslatokat dolgozott ki.

Az ülésről készült Emlékeztető megtekinthető Dokumentumtárunkban.

MVSz Elnökség
Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


SA NATIONAL GLIDING COMPETITION
A Dél-Afrikai Potchefstroom repülőterén 2017 (!) szeptember 30.-án kezdődik a Nemzeti Bajnokság. A versenyen Kóré Zoltán (Alföldi) is indul 18 m-es géposztályban, vadonatúj JS 3 típusú gépével.
A bal oldali menüsorunkon található logóról elérhető a verseny Facebook oldala. A szervezők takarékossági okokból újrahasznosították a tavalyi logót.
Kellemes tavaszi időjárást és eredményes versenyzést kívánunk!

darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:       >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
18121238-1-41
IHO Sportrepülés
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,408kb